2021. január 25., hétfő

Csodálatos hegyi babér több színben/5mag/ NÖV.-171 - Jelenlegi ára: 490 Ft


"Kalmia Latifolia"
 
Nem nehéz őket termeszteni, ha betartunk néhány egyszerű szabályt. Bár a cserje az árnyékolt helyeket kedveli de több virágot hajt, ha egy kicsivel (de tényleg csak egy kicsit ) naposabb területre ültetjük. Tehát ültessük egy picit árnyékos helyre, és az eredmény bámulatos lesz!
A hegyi babérok 1, 5-2, 5 méter magasra nőnek. A csészeformájú, foltos virágok fehértől kezdve egészen a rózsaszínig minden színben megtalálhatóak.
Bár sokan próbálják úgy szaporítani, hogy a vadonból utaztatják és ültetik át a hegyi babért, mégis sokkal nagyobb sikert érhetün el, ha magról szerezzük be. A siker esélye jelentősen megnő, ha földlabdás növényt vásárolunk.
A talaj egy másik fontos szempont, melyet figyelembe kell venni a hegyi babér ültetésekor. Legyen nedves, de egyben jó vízelvezető is. Néhány esetben nehéz elérni ezt a kombinációt. De jó irányba haladhatunk, ha tőzeget, humuszt és homokot adunk hozzá
A hegyi babér ültetése
A talaj pH értéke lehetőleg savas legyen. Vegyük figyelembe a savasságot a talajtakarás kiválasztásánál is. A talajtakarás segít visszanyerni a növényeknek a szükséges nedvességet, valamint a talajt is hidegen tartja; ezt nagyon kedvelik a hegyi babérok. A szerves talajtakarások felbomlanak és ezáltal befolyásolják a talaj pH értékét. Egyesek savasabbá teszik a talajt, mások „ édesítik" azt (lúgosabbá teszik). Így a savkedvelő növényeknek, mint a hegyi babér, rododendron és azálea, nagyon jó talajtakarók a tűlevelűek és a faszilánkok. A lebomlás során mindegyikük savasabbá teszi a talajt. Mindkét esetben 5-15 centiméternyi réteget képezzen.
Soha ne ültessük a hegyi babért túl mélyre. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a gyökérnyak (ahol a törzs találkozik a gyökérrel) ne legyen elásva. A föld alatt lévő gyökérnyak bomlásnak indulhat, és a cserje elhal.
A hegyi babér metszése
A hegyi babérokat ritkán kell metszeni, azonban a gubók lecsípése a virágzási időszak után, úgy tűnik, hogy elősegítik a mégjobb virágzást a következő szezonban. Ha a hegyi babér túl magasra nőtt, vágjuk le közel a föld szintjéig. Ha szükséges, az erős cserjéket meg lehet metszeni. A néhány centis kis törzsből tíz éven belül új lombozat fakad, és növényeink újra nagy cserjévé fejlődnek. A hegyi babér levele mérgező.
Ha magvetésről szaporítunk, fontos, hogy magjait vetés előtt fagyhatás érje.
Teljesen télálló különlegesség (Zóna 5! ). Dézsában azért szokták tartani, mert így könnyebben biztosítható számára a viszonylag savanyú talaj. Kertbe kiültetve ezt savanyú rostos tőzeg, vagy fenyőkéreg talajba juttatásával oldhatjuk meg.
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  
 
 
1 ADAG 5 MAGOT TARTALMAZ!
 
 
 
 


Jelenlegi ára: 490 Ft
Az aukció vége: 2021-01-25 14:41 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése