2017. március 28., kedd

XX. századi magyar gazdaságtörténet - Jelenlegi ára: 4 490 Ft


Ebben a könyvben a XX. századi magyar gazdaság legfontosabb történéseit lehet megismertetni, s mivel ma a II. világháború utáni, azon belül is hangsúlyosan a Kádár-rendszer gazdaságának története iránt nőtt meg leginkább az érdeklődés, ezért ez a könyv ezt az igényt is szeretné kielégíteni.
A tudományos munkák fárasztó, de kötelező kellékeként megszokott részletes lábjegyzeteléstől a szerző eltekintett, csak a táblázatok és a legfontosabb források fellelési helyét közli. A kötetben szereplő – tipográfiailag jól elkülönített – keretes részek a kor hangulatát tükröző forrásrészleteket tartalmaznak, részben kiegészítik, részben magyarázzák a könyv fő mondandóját. A tankönyvhöz mellékelt CD az előforduló rövidítések feloldását, egy gazdaságtörténeti kronológiát, részletes forrás és irodalomjegyzéket, és a legfontosabb fogalmak, kategóriák rövid magyarázatát tartalmazza.
Honvári János kandidátus a Győri Széchenyi István Egyetemen a Nemzetközi Tanulmányok Tanszéket irányítja. Magyarország 20. századi gazdaságtörténetét kutatja, azon belül is a Kádár-rendszer gazdaságának és a szocializmus összeomlásának a vizsgálata áll érdeklődésének a homlokterében.


Jelenlegi ára: 4 490 Ft
Az aukció vége: 2017-04-17 21:51 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése