2020. október 30., péntek

A. F. Dmitrenko, N. A. Fjodorova, E. V. Koznyecova, O. F. Petrova :Az orosz művészet mesterei ( AG) - Jelenlegi ára: 800

 A. F. Dmitrenko, N. A. Fjodorova, E. V. Koznyecova, O. F. Petrova : Az orosz művészet mesterei / Ötven rövid életrajz
Szép könyvet adunk a művészetet szerető olvasók kezébe: kiadványunk az orosz festészet és szobrászat ötven kimagasló mesterének életéről és munkásságáról ad tájékoztatást. megtalálhatók benne az ikonfestészet legendás hírű képviselői (Andrej rubljov, Feofan grek), a XVIII. századi klasszicizmus nagyszerű alkotói, és a XIX. századi világhírű művészek (Brjullov, Ajvazovszkij, Alekszandr Ivanov, Perov, Siskin, Verescsagin, Repin, Szurikov). Megfelelő súllyal szerepelnek benne a századforduló nálunk még kevéssé ismert, nagy hatású festői és szobrászai is (Levitan, Vrubel, boriszov-Muszatov, Benua, Trubeckoj, Rerih és társaik). Számos adat, életrejzi részlet könyvünkben szerepel először magyarul; a kötetből kibontakozik az orosz művészek sok évszázados küzdelme az orosz nemzeti jellem és valóság elmélyült bemutatásáért; az orosz művészet és irodalom különösen szoros kapcsolata; az a sajátos, ismételhetetlen, amit ezek a nagyszerű alkotók adtak a világnak.
Könyvünket bőséges, nagy gonddal összeválogatott és szépen reprodukált illusztrációs anyag teszi még teljesebbé és látványosabbá.
oldalszám: 247
fordító: Dalos György , Kovanecz Ilona , Barzsó Tibor
A papír védőborító ragasztással javított, különben jó állapotrú.

Jelenlegi ára: 800 Ft
Az aukció vége: 2020-10-31 02:32 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése