2018. május 30., szerda

Jób könnye - Coix chinensis - Dekoratív, nyakláncnak való gyöngyöket termő fűféle. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 200 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni.
Coix chinensis (C. lacrima-jobi var. ma-yuen) – Jób könnye
5 db mag!
Ez a trópusi ázsiai fűféle, mára már a világ melegebb éghajlatú területein a kertekben és a parkokban szívesen ültetett dísznövény, illetve fontos gabonanövény is egyben. Legfőbb díszei termései, amelyek könnycsepp alakú gyöngyökként díszelegnek.
Kemény héjú, gyöngyházszínű magjait gyöngyként is használják: nyakláncokat, rózsafüzért, és egyéb dísztárgyakat készítenek belőle, továbbá élelmiszerként is hasznosítják, kásák, pépek, teák, alkoholos italok alapanyaga.
Fagyérzékeny növény, ezért Magyarországon csak egynyáriként termeszthető. Kedveli a napfényt, de a félárnyékos fekvést is tolerálja.
A magvakat 12 órás áztatás után vetjük el kb. fél centiméter mélyre, termőföld és homok 2: 1 arányú keverékébe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 20-22 fok körül van, a magok csírázási ideje 2-4 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 200 Ft
Az aukció vége: 2018-06-19 23:21 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése